Het Onthaalcentrum St Joseph

Ervaar de traditionele gastvrijheid van de benedictijnenmonniken

Openingsuren

Opent het Onthaalcentrum Saint-Joseph voor u de deuren van zijn ruime cafetaria waar u van de traditionele producten van de Abdij van Maredsous kan proeven: onze bieren, onze kazen, onze broden, onze boterhammen met gerookte ham en nog andere streekproducten …

De jonge bezoekertjes (onder de 14) kunnen zich uitleven in een nieuwe speeltuin die op een steenworp van het Onthaalcentrum Saint-Joseph werd aangelegd, en aan de strengste veiligheidsnormen beantwoordt. 

Het Onthaalcentrum Saint-Joseph is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit (lift, toiletten op de benedenverdieping, hellend vlak,…).

Het erfgoed van de Abdij van Maredsous

In de rechtervleugel van het gebouw vindt u ook onze souvenirwinkel met een ruime keuze:

  • religieuze artikelen: medailles, beeldjes, iconen, kaarsen,…
  • ambachtswerk van kwaliteit: keramiek van Maredsous, …
  • geschenken en herinneringen: gastronomische producten, …

In onze boekhandel, die gespecialiseerd is op religieus gebied, en in onze mediatheek met profane, religieuze en klassieke muziek, vindt zelfs de meest veeleisende bezoeker zijn gading.

Het gebouw

Aanvankelijk was de School voor Kunstnijverheid ondergebracht in het gebouw van het Onthaalcentrum Saint-Joseph.  Deze school leidde handwerkers van hoog niveau op tot edelsmeden, houtbewerkers en, later, pottenbakkers. Na de oorlog 14-18 werden er Kunstateliers geopend, met afdelingen smeedwerk, houtbewerking en recenter keramiek.

Vandaag zet de Abdij van Maredsous deze artistieke traditie verder, met de huisvesting van het keramiekatelier.


© Abbaye de Maredsous 2007 | Designed by Streamsys